torsdag den 3. maj 2018

En eventyrlig forside

Hej alle der læser med derude (: 

Sidder I og mangler lidt eventyr i jeres hverdag? Så er I kommet til det rigtige sted!

Der var engang en 8. Klasse, vi kalder den 8.B. En morgen vågnede samtlige elever i 8.B, de skulle have dansk. De kunne alle mærke, at det ville blive en god dag. Solen skinnede, det var maj måned. Ud af døren sprang Morten. Han skulle mødes med Kalle, Krisser og Jan nede ved hjørnet, så de kunne følges i skole. Da han drejede ud af indkørslen, strøg en flok vilde heste forbi ham med en vogn fastspændt efter dem. Hestene stoppede brat. Ud af vognen steg en kutteklædt kvinde. Hun kiggede på Morten og sagde: "Morten, du troede nok, at det ville være let at komme i skole i dag. Men du tager så grueligt fejl. Du skal ud på tre prøvelser, der vil bevise, om du er klar til at gå igang med dit eventyrforløb". Den kutteklædte kvinde steg ombord på vognene igen, og hestene galopperede afsted. Da hestene nåede hen til hjørnet, rev den kutteklæde kvinde Kalle, Krisser og Jan ind i vognen. Snart var de ude af syne.

Morten tog sig til hovedet og fortsatte hen af vejen. Et par meter fremme var 7 små dværge i gang med at bære en pige over vejen. Hun havde sort ibenholtfarvet hår og hud så hvid som sne. Dværgene asede og masede, men de kom ingen vegne med pigen. Morten stoppede op, og tilbød sin hjælp. I fællesskab fik de båret pigen over vejen. Dværgene takkede mange gange, og gav som tak en guldring med en diamant på.

Morten gik videre henimod søerne og Dronning Louises Bro. Midt på broen sad en lille ælling og græd. Nede i vandet svømmede fire ænder og skrælgrinede. Morten stoppede op ved ællingen og spurgte "hvad der var galt?" Ællingen svarede: "Åh, jeg er så grim, så grim. Ingen af de andre ællinger vil lege med mig". Men Morten var uenig. "Du er smuk som du er, ælling. Lad ikke deres ord ramme dig". Ællingen tørrede en tåre af sin kind og forvandlede sig i samme øjeblik til en smuk svane. "Tak Morten", sagde ællingen og rakte ham endnu en guld ring med en diamant på. Så fløj den sin vej.

Længere nede af broen kom tre grise løbende imod ham. Da de passerede Morten råbte de: "Hjælp os! Ulven vil spise os! HJÆLP!" Morten tænkte hurtigt. Gem jer under broen, så skal jeg nok klare resten. Grisene gemte sig, og i det fjerne, kunne Morten se ulven komme løbende i fuld fart. Da ulven nåede til Morten sagde han: "Hej min ven, har du set tre små grissebasser komme her forbi? Hvis du vil sige mig, hvor de løb hen, vil jeg forære dig min guldring!" Morten pegede på slagteren længere nede af vejen. "De løb den vej", sagde han. Ulvens smørrede grin kunne høres overalt. "HAHA, tak dumme dreng, jeg har ingen guldring at forære dig!" Han løb ind i slagteren, og blev aldrig set igen. Grisene kom frem fra deres skjul. "Tak Morten", sagde de, "du har vist dig, at være en rigtig ven, fordi du ledte ulven på af veje. Som tak får du en tredje guldring, så du kan gå i skole og lære endnu mere om eventyr". Morten kunne i det fjerne se Kalle, Krisser og Jan for enden af broen. De var tydeligvis blevet sluppet fri fra kvinden med kuttens vogn. Med ringene i lommen, gik han imod dem, og de gik sammen i skole og havde en eventyrlig dag.   

Her på bloggen, vil vi introducere jer for eventyrgenren og dens forunderlige afgreninger og fem svedige eventyr.
Vi vil rejse norden rundt, og stifte bekendskab med H.C. Andersen, Brødrene Grimm og Rune T. Kidde.
Vi vil her på bloggen arbejde med eventyrene: Rødhætte og ulven, Den lilla møghætte og pulven, Klods Hans, Den standhaftige tinsoldat og Rumleskaft.
Som I kan læse, er der udvalgt eventyr for hver undergenre, så vi kan komme grundigt igennem hele eventyrgenren! Læn dig tilbage og nyd turen.

Mange blogger hilsner Frederikke, Nanna, Ronja og Sofie


Ingen kommentarer:

Send en kommentar